Regulament Cupa Offside Arena


 1. Jocurile se vor disputa intre 2 echipe compuse din 5 jucatori plus un portar, cu varsta minima de 15 ani. Lotul echipei va cuprinde maxim 12 jucatori, inclusiv rezerve.  

O echipa NU mai are dreptul de a mai inscrie jucatori în competitie după comunicarea lotului către organizatori. Un jucator nu poate fi legitimat decât la o singura echipa pe toata durata competitiei.

2. Numarul de inlocuiri permise este nelimitat, dar se vor efectua numai de la jumatatea terenului in dreptul bancilor de rezerve.

3. Numarul minim de jucatori necesar pentru inceperea partidei de joc este de 4 jucători de câmp şi 1 portar.(se poate incepe partida fara un jucator).

 4. Durata unei partide este de 30 minute (15 min. repriza), cu 5 minute pauza.

5. Alegerea terenului se executa prin tragere la sorti efectuata cu o moneda. Echipa care va alege poarta spre care va ataca pe parcursul primei reprize va permite celeilalte echipe executarea loviturii de incepere a jocului. La inceputul reprizei a doua a partidei, cele doua echipe vor schimba terenul.
 *Nota: Lovitura de incepere este un procedeu pentru inceperea/reluarea partidei in urmatoarele situatii: la inceputul jocului, dupa ce s-a marcat un gol, la inceperea reprizei a doua a jocului si la debutul fiecarei perioade de prelungiri. 

6. Dupa o intrerupere temporara a jocului, provocata de o cauza neprevazuta in regulamentul jocului, partida va fi reluata printr-o “minge de arbitru”, in cazul in care mingea nu a depasit linia de margine sau linia portii inaintea intreruperii jocului. Asadar, arbitrul va lasa mingea sa cada pe sol in locul unde se afla in momentul in care jocul a fost oprit, iar partida se va relua de indata ce mingea a atins solul.

 7. Aruncarea de la margine (aut) se va face cu piciorul, in maxim 5 secunde, din dreptul punctului unde mingea a parasit suprafata de joc. In cazul in care se depasesc 5 secunde la repunerea de la margine, adversarul va primi mingea si va executa autul.

 *Nota: Se considera ca mingea este in joc in toate situatiile, inclusiv atunci cand revine in terenul de joc dupa ce a atins un stalp al portii/ bara transversala sau revine in terenul de joc dupa ce a atins arbitrul.

 8. Distanta de asezare a zidului in cazul loviturilor libere este de 5 metri.

 9. In cazul meciurilor eliminatorii (de baraj), dupa un rezultat de egalitate, in timpul regulamentar, se  vor executa lovituri de departajare de la 7 metri, cate 3 pentru fiecare echipa. Daca egalitatea persista jucatorii vor executa, in ordine, cate o lovitura de departajare, pana cand o echipa va inscrie cu un gol
mai mult decat cealalta.

10. La 2 cartonase galbene sau unul rosu/meci jucatorul este eliminat si nu mai are drept de joc in acel meci, plus o etapa de suspendare,  insa el poate fi inlocuit cu o rezerva dupa 2 min.

11. Portarul nu are voie sa prinda mingea in mana daca este trimisa intentionat catre el de un coechipier. Portarul nu are voie sa tina mingea in mana mai mult de 5 secunde. Daca prinde mingea in mana sau tine mingea mai mult de 5 secunde echipa respectiva va fi penalizata cu lovitura libera indirecta.
Dupa repunerea mingii in joc de catre portar, acesta nu are voie sa primeasca mingea de la un coechipier, fara ca mingea sa depaseasca suprafata careului inainte.
Pasa la portar in acest caz se penalizeaza cu lovitura indirecta pentru echipa adversa din locul in care portarul a atins mingea.

12. La fiecare 5 faulturi pe repriza de echipa, respectiva echipa va fi penalizata cu lovitura de pedeapsa de la 9 metri. Apoi la urmatorul fault si anume al 6–lea, se va executa din nou lovitura de pedeapsa si tot asa, pana la terminarea reprizei, cand toate faulturile contorizate devin nule. Numaratoarea incepand din nou la urmatoarea repriza.

Se considera comportament nesportiv si va fi sanctionat cu cartonas galben jucătorul care

Pune piedica unui adversar, tranteste/incearca sa tranteasca un adversar cu ajutorul piciorului, joaca intenţionat mingea cu mana (cu exceptia portarului aflat in propria suprafata de pedeapsa), incalca in mod repetat regulile de joc, paraseste suprafata de joc fara permisiunea arbitrului.

 Va fi sanctionat cu cartonas rosu jucatorul care:

Loveste intentionat adversarul fara a avea intentia de a juca mingea, sare asupra unui adversar cu intentia de a-l lovi, scuipa, jigneste, brutalizeaza adversarul sau o altă persoană, isi exprimă dezacordul asupra unor decizii de arbitraj folosind un limbaj vulgar, privează echipa adversă de inscrierea unui gol evident folosindu-se de maini (bineinteles, cu excepţia portarului aflat în suprafaţa
proprie de pedeapsa).

Atacul prin alunecare asupra unui adversar nu este permis si va fi sanctionat cu lovitura libera indirecta (daca jucatorul joaca mingea) sau directa (daca nu joaca mingea). Se poate efectua procedeul de intrare in posesie prin alunecare si nu se sanctioneaza cand aceasta se produce pe spatii libere fara atac direct la adversar .

13. Jucatorii nu au voie sa intre pe teren cu lantisoare, inele, ochelari sau alte obiecte ce le-ar putea cauza accidentari.

14. Echipa care nu se prezintă intr-un interval de 10 min de la ora programarii pierde partida din etapa respectivă cu scorul de 3-0. Daca nici una dintre echipe nu se prezinta la data si ora stabilita meciul se va considera jucat si nici o echipa nu va lua vreun punct.

15. Punctajul echipelor in competitii este hotarat de organizatori, dupa cum urmeaza:

Meci castigat

3p

Meci egal

1p

Meci pierdut

0p


 DISPOZITII FINALE

In cazul unor contestatii (ex. folosirea unor jucatori fara drept de joc la echipa respectiva) organizatorii vor analiza si vor comunica decizia in cel mai scurt timp posibil. In cazul in care contestatia se  dovedeste a fi fondata, echipa respectiva va fi sanctionata cu pierderea jocului cu 3-0. Taxa pentru
contestatie este de 50 lei. Termenul pentru depunerea dovezilor in sustinerea sau respingerea contestatiei este de 3 zile de la momentul sesizarii si platii taxei.

Arbitrajul

Competitia organizata de OFFSIDE ARENA    va pune la dispozitie arbitri.

Toti arbitrii implicati sunt obligati sa aplice prezentul  regulament.

Deciziile arbitrului din timpul meciului nu pot fi contestate si se inregistreaza ca rezultat final scorul consemnat de acesta.

Criteriile de departajare ale echipelor

In caz de egalitate de puncte a doua sau mai multe echipe in timpul unei faze neeliminatorii, se aplica urmatoarele criterii de departajare:

Faza grupelor –  In caz de egalitate la puncte intre 2 echipe dupa jocurile din faza grupelor , vor intra
in vigoare urmatoarele criterii : 

 1. Rezultatul direct.
 2. Golaverajul general.
 3. Numarul mai mare de goluri marcate .
 4. Numarul mai mic de goluri primite.
 5. Tragere la sorti.


In caz de egalitate de puncte intre 3 echipe dupa jocurile din faza  grupelor , vor intra
in vigoare urmatoarele criterii de departajare:

 1. Se va intocmi un clasament doar cu rezultatele dintre cele 3 formatii aflate la egalitate de puncte si se va califica echipa cu cele mai multe puncte adunate doar din jocurile cu echipele aflate la egalitate de puncte.
 2. Golaverajul general din jocurile cu celelalte echipe aflate la egalitate de puncte.
 3. Numarul mai mare de goluri marcate in jocurile cu celelalte echipe aflate la egalitate de puncte.
 4. Numarul mai mic de goluri primate in jocul cu celelalte echipe aflate la egalitate de puncte .
 5.  Golaverajul general in toate jocurile din grupa .
 6. Numarul mai mare de goluri marcate in toate jocurile din grupa .
 7. Numarul mai mic de goluri primate in toate jocurile din grupa.


 Conduita sportivilor si a echipelor
 In incinta bazei sportive fiecare membru al echipelor sau suporter trebuie sa aiba un comportament civilizat, respectand regulile impuse de catre organizatori.

Orice echipa sau jucator al unei echipe  care se comporta neadecvat unei competitii sportive (provocari la violenta, insulte , injurii atat celor din jur cat si arbitrului ) va fi exclusa (exclus) din incinta bazai sportive si din competitie atat el cat si echipa la care participa ca jucator .

Daca din cauza unor altercatii nesportive intre echipe iar buna desfasurare a jocului nu mai poate fi permisa, meciul se va oprii si ambele echipe vor fi penalizate cu scorul de 0-3 .

Jucatorii echipelor nu au voie sa foloseasca ghete cu crampoane pe terenurile sintetice.

In cazul in care prin comportamentul necivilizat al unor persoane (jucatori sau suporteri) se vor produce pagube de orice natura, persoanele respective vor avea de suportat toate daunele produse.


Anexa 1 – Acord privind respectarea regulamentului OFFSIDE ARENA


 1.  Odata cu inscrierea in CUPA „OFFSIDE  ARENA ”,echipa inscrisa , reprezentatii  sai  si toti jucatorii acesteia,  au  luat  la cunostinta Regulamentul, sunt de acord si inteleg sa se supuna prevederilor acestuia.

2. Reprezentantii  echipei  inscrise  isi  asuma  intreaga  responsabilitate asupra  continutului  publicat   in  pagina  detaliilor  echipei  si  asupra numelui ales al echipei pe care au inscris-o. In cazul in care, conform legislatiei   in vigoare, sunt  necesare  corectari ale informatiilor publicate,  reprezentantii     echipei  vor efectua neintarziat aceste modificari,   in  caz  contrar urmand  sa  fie exclusi  din  competitia organizata.

3.  In cazul  ivirii  unor  probleme  medicale  sau  accidentari  pe  durata competitiei,  renunta irevocabil  la  orice  drept  de  despagubire  din partea Organizatorilor asumandu-si intreaga responsabilitate.

4. Intelegem si  suntem  de  acord  ca  in  cazul  in  care  reprezentantii OFFSIDE ARENA
considera  ca am incercat prin frauda sa influentam rezultatul  partidelor disputate  si  a  clasamentului, echipa sa fie exclusa din competitie.

5. In calitate de organizator al cupei “OFFSIDE ARENA” isi rezerva orice drept de a
modifica sau schimba in timp util date din regulament sau  detalii privind
organizarea competitie .

Inscrierea in competitie si plata taxei reprezinta acordul tacit al participantilor de luare la cunostinta a conditiilor si prevederilor regulamentului de joc.

Leave a Reply